Babamozi

Gyermeke születése előtt, lessen be abba a kis titkos világba, ahol a baba pihenget, bukfencezik, tornázik, mozgatja apró karjait és lábait, gyakorolja a szopizást és akár még bájos arckifejezéseket is elcsíphet.

Mi a 3D és a 4D ultrahang közötti különbség?

3D ultrahang:

A vizsgálófejből elindított, majd visszaérkező hullámok feldolgozása után a 2D-s metszeteket a ultrahangos számítógép térbeli képpé alakítja. Anatómiailag valósághű képet kapunk, mélységérzettel és kivételes részletességgel.

4D ultrahang:

Negyedik dimenzó tulajdonképpen az idő. Valós időben jeleníti meg a baba mozgását. Míg a 3D „kimerevített fénykép”, a 4D már a másodpercenkénti lekérdezésnek köszönhetően egy folyamatos videóvá válik, ahol a testhelyzet, az arckifejezés, a kisebb és nagyobb mozgások is követhetőek lesznek.

Mikor a legideálisabb babamozira menni?

25. – 30. hét közötti időszakban

A baba ebben az időszakban még sokkal szabadabban mozog az anyaméhben és a külső hatásokra is reagálnak már, mint például az édességre, hangokra, zenére.

A 30. héttől már nincs elegendő tér körülötte, az arcot nagyon nehéz kivenni a szűk hely miatt, illetve a magzatvíz mennyisége is elkezd csökkenni, ami a legfontosabb közvetítő közeg a felvétel készítésekor.

Babamozival kiváltható az ultrahangos szűrővizsgálat?

Egyáltalán nem. Babamozi alatt szonográfus kolléganőnk mindig megméri a magzatot, viszont ilyenkor nem nézi a teljes anatómiát. Ez rajta is van a leleten, hogy nem minősül szűrővizsgálatnak. A babamozi egy élmény szolgáltatás. Abban az esteben, ha bármi gyanús felmerülne, Vivien elmondja mit lát és a további teendőkről is tájkoztatást kapnak.

Miért Minket válasszon?

Az  egyik legkorszerűbb ultrahangos készülékkel dolgozunk, amivel gyönyörű, nagyfelbontású képek és videók készíthetőek.

Kolléganőnk Szász Vivien, FMF (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált és auditált szakember, ami a legmagasabb szakmai felkészültséget és tudást biztosítja tagjai számára.

Felvétel készítése közben szonográfus kolléganőnk, egyúttal ellenőrzi a magzat egészségi állapotát és a korának megfelelő fejlődési szintet.

Mi történik, ha nem fekszik jól a baba?

Megpróbáljuk csokival vagy a kismama mozgásával felébreszteni a kicsit. Ilyenkor meg szokta kérni Vivi a kismamát, hogy menjen el mosdóba vagy mozogjon/tornázzon kicsit.

Moszkva tér Medical Center, Rendelő, Magánrendelő

Babamozi

Galéria

Hogyan működik az ultrahang gép?

A vizsgálófejekben olyan piezoelektromos kristályok vannak, amik ultrahang hullámokat bocsájtanak ki. Ezek bekerülnek a szövetek közé, majd onnan visszaverődnek. A vizsgálófej érzékeli és összegyűjti ezeket a hullámokat, továbbítja a rendszerbe egy számítógépes programhoz, ami végül feldolgozza a jeleket és az általunk látott formában kivetíti a monitorra ezeket a 2 dimenziós képeket (metszetek).

3D/4D ultrahangvizsgálat során ezeket a 2D-s kép sorozatokat alakítja a szoftver 3D-s vagy 4D-s képpé, mint egy felületi leképezés.

Van veszélye az ultrahang vizsgálatnak A BABÁRA?

A diagnosztikai ultrahangnak nincsen károsító hatása a magzatra nézve. Ezek a modern gépek úgy vannak megalkotva, hogy a kimeneti energiái nagyon be vannak határolva. A fejlesztők meghatározták azt az energiakibocsátást, ami még nem káros a magzat és az anya szöveteire, de már nagyon szép képet lehet kapni a visszaérkező hullámokból. Minden vizsgálat csak addig tart egy területen, amíg megfelelő időn belül megkapják a kívánt információkat. Ezeknek az ultrahangos gépeknek nincs akkora energia kibocsátása, ami akár károsító hatást érne el.

Egy legenda, aminek nincs alapja: A magzatvíz melegedés nem tud előfordulni. Nem tud a gép olyan hatalmas energiával dolgozni, ami ezt előidézné és olyan sok óráig sem tudja a szonográfus egy ponton tartani a vizsgálófejet, hogy ez bekövetkezzen.

Hány ultrahang vizsgálat van a terhesgondozás alatt?

Valójában 5 vizsgálat van:

1.) A terhesség megállapításakor

2.) I. trimeszteri ultrahangszűrés

3.) II. trimeszteri ultrahangszűrés

4.) III. trimeszteri ultrahangszűrés

5.) Szülés előtt →​ a baba fekvése, növekedése és keringés vizsgálata, hogy a szülésvezetés módjának megállításához elengedhetetlen. 

Amennyiben szükséges és a magzat állapota megköveteli, további ultrahang vizsgálatok is szükségesek a kötelező vizsgálatokon felül.

+1 Babamozi

Mennyibe kerül a babamozi?

A babamozi ára 30.000 Ft, ami tartalmazza a kisbabáról a nagyfelbontású videó felvételt, amit e-mailben küldünk a felvétel napján és egy képet, amit ott a helyszínen kinyomtatunk és át is adunk.

Mennyi ideig tart a babamozi?

A babamozi élmény időtartama kb. 20-25 perc. 

Lista

Ultrahangos és genetikai tesztek ára

I. trimeszteri ultrahangvizsgálat (11. hét+0 nap - 13. hét+6 nap-ig)38 000
II. trimeszteri ultrahangvizsgálat (19. hét - 21. hét-ig)38 000
III. trimeszteri ultrahangvizsgálat (30. hét - 32. hét-ig)38 000
Ultrahangvizsgálat kombinált szűréssel58 000
Ultrahangvizsgálat kombinált- és toxémia szűréssel68 000
IKER ultrahangvizsgálat58 000
Kontroll ultrahang25 000
Flowmetria25 000
Kombinált teszt20 000
PrenaGenetics® Alap99 000
PrenaGenetics® Optimum199 000
PrenaGenetics® Plus229 000
PrenaGenetics® Origin395 000
PrenaGenetics® Monogen395 000
IntelliNIPT™ Alap179 000
IntelliNIPT™ Prémium229 000
iGen - TRISOMY teszt Alap129 000
iGen - TRISOMY teszt XY149 000
iGen - TRISOMY teszt Complete229 000
iGen - NIFTY Pro teszt225 000
4D Babamozi30 000

 

Az Ön értékelése Szász Vivienről

Gyors

Időpontfoglalás

Szász Vivien

ULTRAHANG, BABAMOZI

Szász Vivien, Szonográfus, Ultrahangos szakorvos
Z

Magzati ultrahangos szűrővizsgálat

I. trimeszteri szűrés: 12. hét 0. nap – 13. hét 6. nap között

II. trimeszteri szűrés: 19. hét 0. nap – 21. hét 6. nap között

III. trimeszteri szűrés: 28. hét 0. nap – 32. hét 6. nap között

Z

Babamozi

4D ultrahang: 24-30. hét között

Z

PrenaGenetics®

  • Alap
  • Optimum
  • Plus
  • Origin
  • Monogen
Z

IntelliNIPT™

  • Alap Csomag
  • Prémium Csomag
Z

Kombinált teszt