Esztétikai bőrgyógyászat | Kozmetológiai szakrendelés

Amennyiben szeretnénk a bőrünk öregedését megállítani, ismét üdítően szeretnénk kinézni és szeretnénk a bőrünknek megadni a kényeztetést, biztonságos és gyors megoldásokkal élhetünk.

Esztétikai beavatkozások során, hegek elhalványítása, esetleg jóindulatú növedékek- vagy anyajegyek lézeres eltávolítása mellett is dönthetünk. Ha rossz helyen találhatóak vagy olyan helyen vannak testünkön, ami számunkra zavaró és önbizalomhiányt okoz, érdemes a beavatkozás mellett dönteni.

 

Milyen esztétikai kezeléseket végzünk? 

E

Esztétikailag zavaró növedékek, fibromák, seborrhoeás keratosisok eltávolítása helyi érzéstelenítéssel

E

Kozmetológiai lézer- és egyéb kezelések

E

Érbetegségek és éreredetű elváltozások kezelése

E

Hegek kezelése

Botox injekció kozmetológiai

« További információ »

Botox kezelés izzadásgátlás ellen

« További információ »

Hialuronsavas töltés, volumenpótlás

A hylaurolsav a testünkben is megtalálható szénhidrát, aminek fő funkciója a víz megkötése, de a ízületek közötti kenésben is fontos feladatot lát el. Az kezelés gyors és a lehető legkisebb érzékenységgel jár. A kezelés hatása 5-12 hónapig is tarthat, ami ismételhető.

«További információk»

 

Bőr öregedéséről bővebben

Az öregedés jeleit leghamarabb az arcunkon vesszük észre. A gondolkodás okozta homlokráncok vagy a nyári napsütés miatti hunyorgás, esetleg a boldog nevetés miatt kialakult szarkalábak, 30 éves kor után mind megjelennek.

Általában az első jeleknél kezdjük el például a magasabb kollagén tartalmú krémek vásárlását, a C vitaminnal teli vagy több hatékony összetevővel ellátott készítmények használatát.

Ha korábban elfelejtődött a napvédelem a magas UV sugárzásos időszakban vagy kevésbé hidratáltuk a testünket és keveset ittunk forróság idején vagy aktívabb életmód mellett, sajnos a bőr felületén látszódik meg a legkorábban ennek a hatása.

A külső segítség időlegesen eltűntetheti ennek nyomait, azonban a kozmetika ipar annyira sokat fejlődött, hogy további lehetőségeket ajánl fel, a korábban üde, ruganyos, nedvességgel teli bőr visszanyeréséért.

 

Botox kezelésről bővebben

általános információ

A botulinum toxin a természetben is előforduló fehérje, amit a clostridium botulinum nevű baktérium termel. Korábban méreganyagként ismerték, de a kutatások révén olyan hatékony és biztonságos gyógyszert fejlesztettek belőle, amivel a szemészetben kezdtek el kancsalságot kezelni, majd a neurológusok kezdték el a kóros és akaratlan mozgászavarokban szenvedőket kezelni (Pl. izomrángások, görcsök, túlzott pislogás, tikkelés, stb.), amit később további problémák kezelésére is fel tudtak használni (Pl. túlzott izzadás, krónikus migrén, hiperaktív húgyhólyag, stb.)

Az utóbbi pár évtizedben pedig az esztétikai beavatkozások legkeresettebb készítménye lett.

Mivel a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően és szakértői kezekben teljesen biztonságos beavatkozás, sokan más kezelésekkel kiegészítve veszik igénybe a botoxot.

Hogy működik a botox?

A botulinum toxin injekció gátolja a izom és ideg közötti ingerület átvitelt, a mimikai izmok mozgását gyengíti, így az arcon lévő izmok kisimulnak. Az izmokat nem károsítja, nem fognak elsorvadni, csak időlegesen inaktiválja a mimikai mozgást a kezelt területen. A botox kezeléstől nem halnak el az izmok és környező izmokra sincs „bénító” hatással.

A botox nem raktározódik el a szervezetben, egy idő után felbomlik, emiatt is lehetséges a rendszeres ismétlés botox kezelésnél. A legelső kezelés után a hatása 4-6 hónapig tart, ami a későbbi kezelések alkalmával meghosszabbodhat pár hónappal.

Egy évben azonban legfeljebb 4 alkalommal lehet kezelést igénybe venni, mert minimálisan 3 hónapot várni kell két beavatkozás között.

Milyen területeken használható

A dinamikus vagy más néven mimikai ráncok eltávolítására lehet használni:

  • szemkörnyéki szarkalábaknál
  • szemöldök közötti területen („mérges ráncok”, Glabella területe)
  • homlok ráncainál
  • orrnyeregnél
  • ajak környéki ráncoknál

Továbbá lehetőség van a fokozott  izzadást is kezelni botoxnak köszönhetően.

Milyen esetekben nem ajánlott

× készítmény valamely összetevőire való allergia esetén
× várandósoknál és szoptatás ideje alatt
× kezelt területen bőrfertőzés áll fenn (pl herpesz)
× megfázásos vagy lázas állapotok esetén
× bizonyos autoimmun betegségek fennállásakor
× bizonyos idegrendszeri betegségek esetén

Esztétikai bőrgyógyászat, Kozmetológia, Botox kezelés

Izzadásgátlás botox kezeléssel

Mielőtt bármilyen kezelést venne igénybe a túlzott izzadás miatt, mindenképpen ajánlott megvizsgáltatni, hogy esetleg nem hormonális vagy anyagcsere probléma áll-e fenn. Ezesetben ugyanis érdemes az alapbetegséget kezelni, és ha továbbra is fennáll túlizzadás problémája, akkor lehet ezt botox injekcióval kezelni.

A botox kezelés menete

Konzultáción tájékoztassa orvosunkat, ha négy hónapon belül kapott bármilyen típusú botox kezelést. Ha allergia elleni gyógyszert, izomlazítót vagy altatót szed, mindenképp említse meg. Amennyiben a kezelés mellett maradnak, és vérhígitót szed, előfordulhat, hogy a pár nappal korábban abba kell hagynia a szedését, hogy csökkentse a vérzést vagy véraláfutások kockázatát.

KEZELÉS ELŐTT

Mindenképpen smink nélkül érkezzen a kezelésre, azonban ha mégis elfeledkezne róla, lesz lehetőség az alapos arctisztításra.

KEZELÉS KÖZBEN

Az arc kezeléséhez alapos fertőtlenítés után kezdünk, helyi érzéstelenítés követően. A helyi érzéstelenítés lehet krém állagú készítmény használata, amennyiben a fájdalom küszöb alacsonyabb lenne, érzéstelenítő injekció használata után kezdődik a botox kezelés.

Az eljárás gyors és pontos, maximum 20 percet vesz igénybe.

Milyen mellékhatása lehet a botox kezelésnek?

 • véraláfutás
 • érzékenység az adott területen
 • duzzanat a kezelt területen
 • bőr kipirosodhat
 • ritka esetben fejfájás (pár órán belül megszűnik)

Pár szabály botox kezelés után

Ugyan kezelés után egyből visszatérhet korábbi életéhez, pár előírást érdemes betartani, hogy a botox hatása érvényesülni tudjon és hatékonyabb maradjon a kezelés.

PÁR ÓRÁN BELÜL:

  • nem szabad dörzsölni a területet
  • nem szabad vízszintes testhelyzetben lenni

KÖVETKEZŐ NAPOKBAN:

  • óvatosan kell sminkelni
  • a megerőltető mozgást kerülni kell

PÁR HÉTIG:

  • kerülni kell a szauna használatát
  • kozmetikai kezelés ezen a területen nem ajánlott

 

Hialuronsavas töltésekről bővebben

Általános információ

A hialurolsav a test által is természetesen termelt, az összes szövetben megtalálható, nagy méretű, lánc-szerűen összetett szénhidrát. A hialurolsav termelődés idősebb korban lelassul, a meglévő molekulák mennyisége pedig csökkenésnek indul. Legnagyobb koncentrációban többek között a bőrben (több mint 50%), a porcokban, izületek folyadékában, kötőszövetekben, ínyben, csontokban és szemben található.

Először szemsebészeti beavatkozásoknál használták, jelenleg több orvosi területen is használják gyógyászati célra: urológiában, fül-orr-gégészeti területen, fogászatnál, bőrgyógyászatban, reumatológián.

Leginkább vízmegkötő hatása van, szinte vonzza a vízmolekulákat sajátos szerkezete miatt. Saját súlyánál akár 1000x több vizet is képes megkötni és tárolni. Az izületekben és izmokban síkosító szerepe van, így a növeli rugalmasságot és a kopás csökkenti.

Hialuronos töltés során a természetesen lecsökkent molekulákat pótoljuk vissza a bőr meghatározott területére, így szinte kizárt az allergiás reakció, mindenki részt vehet a kezelésen, egy-két speciális esetet kivéve.

Milyen esetekben nem ajánlott

× várandósoknál és szoptatás ideje alatt
× kezelt területen bőrfertőzés áll fenn (pl herpesz)
× megfázásos vagy lázas állapotok esetén
× bizonyos autoimmun betegségek fennállásakor

A hialuronsavas feltöltés menete

A konzultáció során Önnek fel kell világosítania orvosunkat a korábban elvégzett arcfiatalító beavatkozásokról, majd felmérjük a bőr állapotát és a ráncok elhelyezkedését. A konzultáció során a volumenpótlás szükséges mennyisége és az elérhető eredmények is szóba fognak kerülni.

Helyi érzéstelenítés után speciális, vékony tűvel azon a területen használják a hatóanyagot, ahol a ráncot vagy barázdát meg akarják szüntetni és volumenpótlás mellett döntöttek.

Mivel a hialuronsav teljesen természetes (testben is jelenlevő) anyag, ezért nincs szükség bőrpróbára és allergiás tünetek sem fordulhatnak elő.

A kezelés ideje nem több mint 30 perc, teljesen fájdalommentes és a végeredmény teljesen természetes hatású.

A feltöltés eredmény azonnal látható.

A feltöltés hatása a bőr szerkezetétől, az életkortól, életmódtól függ, de várhatóan 5-12 hónapig látható a kezelés.

Egy feltöltéshez akár több ampullát is használhatunk, ami a kezelés végső díját befolyásolhatja.

Esztétikai bőrgyógyászat

Milyen mellékhatása lehet a hialuronsavas feltöltésnek?

×​ átmeneti pirosodás, bőrpír
×​ duzzanat
×​ bevérzés
×​ érzéstelenítés elmúlása után minimális fájdalom rövid ideig

Pár tanács a hialuronsavas kezelés utáni időszakra

Pár napig érdemes mellőzni a szaunát vagy meröltető mozgást.

Az orvos által meghatározott ideig mellőzni kell a bizonyos anyagokat tartalmazó készítmények használatát, mint például a retinol-t, illetve az arcradírozás sem ajánlott.

A fényvédelemre különös figyelmet kell fordítani.

 

Áraink

Bőrgyógyászati szakorvosi konzultáció30 000
Bőrgyógyászati szakorvosi kontroll (2 hónapon belül)25 000
Anyajegyszűrés dermatoszkóppal első vizsgálat30 000
Anyajegyszűrés dermatoszkóppal kontroll (3 hónapon belül)25 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5 cm alatti nagyságú; 1-3 db
30 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5 cm alatti nagyságú; 4-5 db
40 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5 cm alatti nagyságú; 6-8 db
50 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5 cm alatti nagyságú; 8-10 db
60 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5 cm alatti nagyságú; 10 db-tól (irányár!)
63 000-tól
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5-1 cm nagyságig; 1-3 db
45 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5-1 cm nagyságig; 4-6 db
55 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5-1 cm nagyságig; 7-10 db
65 000
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) lézerrel
0,5-1 cm nagyságig; 11 db fölött (irányár!)
70 000-tól
Anyajegy, bőrdaganatok eltávolítása43 000
Szövettani vizsgálat12 000
Benőtt köröm lézeres műtét - egy oldali60 000
Benőtt köröm lézeres műtét - kettő oldal110 000
Gyulladt atheroma, furunculus, carbunculus feltárása35 000
Tályogfeltárás (egyszerű) helyi érzéstelenítéssel35 000
Varratszedés szakrendelőnkben15 000
Hipertróf, keloidos hegkezelés (injekció)25 000
Receptfelírás vizsgálat nélkül (rendelési időben, rendszeresen szedett gyógyszer)5 000
Receptfelírás postai úton (rendszeresen szedett gyógyszer, 7 munkanap)7 000
Hyaluronsavas ajakfeltöltés Teosyal termékkel110.000 forinttól
Botox kezelés Dysport termékkel55.000 forinttól
A kezelések árai tájékoztató jellegűek, a vizit során pontosítjuk.

Pácienseinktől

Vélemények

Gyors

Időpontfoglalás

Dr. Sas Andrea

BŐRGYÓGYÁSZ

Dr. Sas Andrea, bőrgyógyászat, nemigyógyászat, kozmetológus
Z

Anyajegy- és bőrdaganat szűrés, diagnosztizás és eltávolítás

Z

Gombás eredetű kórképek kivizsgálása és kezelése

Z

Vírusos szemölcsök kezelése és eltávolítása

Z

Növedékek, fibrómák, seborrhoeás keratosisok eltávolítása

Z

Pattanásos bőr, rosacea kivizsgálás és kezelés, illetve, bőrápolási tanácsadás

Z

Nemi gyógyászati kórképek vizsgálata és kezelése