Dr. Romics Miklós urológusunk PhD fokozatot szerzett

Dr. Romics Miklós, urológus, urológia

Dr. Romics Miklós, a Moszkva tér Medical Center urológus szakorvosa az elmúlt napokban szerezte meg PhD minősítését, miután sikeresen védte meg tudományos munkáját. Gratulálunk az elért sikereihez!

Dr. Romics Miklós kiemelt szakterülete az inkontinencia vizsgálata és kezelése, legyen szó női vagy férfi páciensekről.

Az inkontinencia fajtái

Az akaratlan vizeletvesztés egyik típusa a hirtelen jelentkező, parancsoló vizelési ingerek-késztetések mellett spontán meginduló vizeletelfolyás – ezt egyszerűen csak „késztetéses” inkontinenciának nevezzük. Ennek hátterében a húgyhólyag falában lévő izmok rendellenes összehúzódása, a hólyag fokozott ingerlékenysége és tárolókapacitásának csökkenése áll.

Minden olyan fizikális aktivitás (mozgás, rekreáció, vagy csak nevetés, köhögés), mely a hasi nyomást emeli, a hólyagban mérhető nyomás megemelkedéséhez is hozzájárul. Az megnövekedett nyomással a meggyengült medencefenéki és záróizomzat nem tud lépést tartani és képtelen visszatartani a vizelet ürülését – ennek eredménye a „terheléses” inkontinencia.

Ha valakinek egyszerre jelentkezik vizeletvesztésre, testmozgásra és hirtelen késztetések mellett is, akkor az esetet „kevert” típusú vizeletinkontinenciának nevezzük.

Amennyiben hasonló problémákkal küzd, keresse fel szakorvosunkat.

Időpontot az alábbi lehetőségeken tud:

+36 70 616 9690

Dr. Romics Miklós oldalán online

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel

További tartalom