Családtervezés

Családtervezési szolgáltatásunk az Ön személyes igényeire összpontosít, biztosítva, hogy egyedi, személyreszabott kezelést kapjon. Szakértő orvosi csapatunk segít Önnek megtervezni a terhesség előkészítését, a sikertelen próbálkozások valódi hátterét. Az emberközpontú megközelítésünk garantálja, hogy minden lépésnél Ön legyen a figyelem középpontjában.

Szolgáltatásaink magukban foglalják a legfrissebb diagnosztikai és kezelési módszereket, hogy hatékonyan és biztonságosan segítsük Önt a családtervezés útján. Csapatunk nemcsak szakmai, de támogató és megértő is, hiszen hisszük, hogy minden páciensünk egyedi támogatást és gondoskodást érdemel a sikeres családalapítás érdekében.

Miért van szükség családtervezésre?

Családtervezési tanácsadás elengedhetetlen annak érdekében, hogy az egyéni szükségletek és körülmények alapján megalapozott döntéseket lehessen hozni. Az családtervezési tanácsadás során a tudatosság növelése a kulcsfontosságú, hiszen lehetővé teszi az emberek számára, hogy jobban megismerjék a saját reproduktív egészségüket és a rendelkezésre álló lehetőségeiket. A tanácsadás során szülész-nőgyógyász orvosaink részletes vizsgálatokkal, valamint a terhesség előkészítésével kapcsolatos döntéseknél is segítséget nyújtanak a párok számára. Ezáltal a gyermekáldás előtt álló családok képesek lesznek az életkori, egészségügyi és más körülményeikhez leginkább illeszkedő megoldásokat választani.

A tanácsadás nemcsak a testi, hanem a lelki felkészülést is szolgálja. Az érzelmi támogatás és az elvárások megbeszélése hozzájárulhat a párkapcsolati stabilitáshoz, valamint segíthet az esetleges pszichológiai kihívások kezelésében. Emellett a terhességet támogató és akadályozó tényezők feltárása is része a tanácsadásnak, így az anya tisztában lehet az egészségügyi kockázatokkal, és előkészülhet az esetleges nehézségekre. Mindez segíthet abban, hogy a családalapítás egy tudatos és jól átgondolt döntés legyen, amely a leghatékonyabban szolgálja a pár hosszú távú boldogságát és jólétét.

Milyen szolgáltatásokat kínálunk?

 • Nőknek mindenre kiterjedő nőgyógyászati vizsgálat
 • Laborcsomagok mindkét szülő számára
 • Genetikai vizsgálatok a szülőknek
 • Ultrahangos vizsgálatok
 • Férfi fogamzás vizsgálata
 • STD szűrés

Férfiakat érintő vizsgálatok családtervezési tanácsadáskor

A családtervezés melletti legerősebb érv, hogy a szülők tudatos és egészségségre törekvő szándéka áll a központban, ahova a legkisebb családtag érkezése várható. Az anya testi-lelki felkészülése és felkészítése a legfontosabb kilenc hónapra nem kérdés senki számára. Ám ahhhoz hogy a gyermekáldás gyorsan és tervezetten történjen meg, az apa egészsége és felkészülése is elengedhetetlen. 

Mi okozhat csökkent megtermékenyítő képességet?

 • Genetikai eltérések
 • Hormonális eltérések
 • Korábbi műtétek
 • Gyógyszer mellékhatás
 • Mozgásszegény életmód (elhízás, túl 
 • Egészségtelen életmód (dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, droghasználat)
 • Gyulladással járó betegségek
 • STD hordozóság

  Mit foglal magában a vizsgálat?

  • Konzultációt, ahol az anamnézis felvétele során a családban előforduló betegségek és örökletességek is felfedezhetőek
  • Fizikális vizsgálat
  • Ultrahangos vizsgálat
  • Labor vizsgálat (spermavizsgálat és/vagy célzott problémát kivizsgáló labor)

   Melyik genetikai vizsgálat ajánlott a szülők számára?

   A gyermeket váró pár mindkét tagjánál elvégzett PrenaGenetics® ORIGIN vizsgálat olyan autoszomális recesszív öröklődésű génhibákat vizsgál, amelyek a vizsgált személyben nem okoznak betegséget, de ha mindkét szülőnél ugyan annál a génnél találunk eltérést, gyermekükben az adott génhibára visszavezethető betegség kialakulásának kockázata jelentős (25%). Az ORIGIN az X-hez kötött betegségeket is vizsgálja, melyek az édesanya hordozósága esetén a fiú utódban 50% eséllyel okoznak betegséget. A hordozóság legtöbb esetben nem egy ritka és észrevehető állapot, a legtöbb személy, hordozója egy vagy több genetikai betegségnek. Eddigi tesztjeink során minden pár esetében igazolódott legalább egy hordozóság, de a kockázat ezen elérések kombinációjától függ. Összességében ezen tesztek által vizsgált betegégek gyakorisága hasonló a PrenaGenetics® által vizsgált betegségek gyakoriságához.

   Milyen genetikai vizsgálatokra van lehetőség?

   Több genetikai vizsgálatokkal foglalkozó partnerrel vagyunk leszerződve, így a legbővebb választék közül tudnak választani. Az volt a célunk, hogy a legszélesebb spektumban tudjunk Önnek lehetőséget adni a választásra.

   A legmodernebb laborvizsgálatokkal, a legfontosabb kromoszóma rendellenességeket lehet kiszűrni, így minden várandós számára ajánlott ilyen jellegű vizsgálat elvégzése.

   Azzal, hogy elhatározza, hogy a születendő gyermekénél elvégezteti a magzati tesztet, felelősségteljes döntést hoz. A vizsgálatok sok esetben hasonlóak: kiszűrik a Down-, sem az Edwards-, vagy a Patau-kórt, azonban az technológiai megközelítés és az eredmények részletessége változhat. Ezért érdemes összehasonlítani a teszteket, hogy az Önnek legmegfelelőbb vizsgálatot választhassa.

   Jelenleg az alábbi genetikai tesztek közül tud rendelőnkben választani:

   Szeretné összehasonlítani a genetikai vizsgálatokat?

   Egy oldalra összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, így nem kell barangolni és hosszasan keresgélni a böngészőben. Minden kérdésére megtalálhatja a választ, illetve terhesgondozáson orvosaink további információkkal is segíthetik a döntést.

   « IGEN, SZERETNÉK JÓL DÖNTENI, TOVÁBB OLVASOK  »

   Meddőség vizsgálata

   A meddőség mint olyan, az az állapot, amikor egy párnak hosszabb időn keresztül nem sikerül teherbe esnie, vagy a terhesség sajnálatosan félbeszakad, komoly orvosi és lelki kihívást jelenthet mindkét fél számára. Ennek megfelelően a meddőségi problémák kivizsgálása és kezelése az egészségügy egyik prioritása, melyhez magas színvonalú szakmai tudásra és diagnosztikai eszközökre van szükség.

   A meddőség kivizsgálása során számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve az anatómiai, hormonális és genetikai összetevőket is. Fontos megjegyezni, hogy a meddőségi problémák lehetnek mind a női, mind a férfi partnerben gyökerezőek, vagy akár mindkettejüket érinthetik. A nők esetében az ovulációs rendellenességek, az endometriózis, a petefészkek diszfunkciója vagy az anatómiai eltérések jelenthetnek problémát, míg a férfiaknál a spermiumok minősége, mennyisége vagy a reproduktív traktus anatómiai károsodása lehet a kulcsfontosságú tényező. 

   A vizsgálatok során számos diagnosztikai módszerrel dolgozunk, ideértve az ultrahangvizsgálatokat, hormonális és genetikai teszteket, valamint a reproduktív traktus képalkotó vizsgálatait is.

   Fontos hangsúlyozni, hogy a meddőségi problémák kivizsgálása nem csupán azoknak a pároknak ajánlott, akik hosszabb ideje sikertelenül próbálkoznak a gyermekvállalással, hanem minden olyan párnak is, akiknél felmerülhet a meddőség gyanúja, vagy akiknél egyéb egészségügyi vagy életmódbeli tényezők befolyásolhatják a fogamzást.

   A meddőségi problémák kivizsgálása és kezelése hozzájárulhat az egyén és a párok életminőségének növeléséhez. A megfelelő diagnózis és kezelés révén sok párnak sikerül átlépni ezen az akadályon, és elérni vágyott családi álmukat.

   Milyen meddőségi vizsgálatok történnek?

   Nők:

   Férfiak:

   Áraink

   Nőgyógyászati vizsgálat ultrahanggal30 000
   Nőgyógyászati vizsgálat ultrahanggal és rákszűréssel37 000
   STD szűrőcsomag nőknek(nőgyógyászati vizsgálat, 5-ös panel, HIV, szifilisz)60 000
   Családtervezési labor nőknek
   Családtervezési labor férfiaknak
   Urológiai szakorvosi vizsgálat ultrahanggal30 000
   STD szűrőcsomag férfiaknak (urológiai vizsgálat, 5-ös panel, HIV, szifilisz)60 000
   STD szűrőcsomag (3-as panel: Trichomonas v., Chlamydia t., N. gonorrhoeae)
   Szakorvosi vizsgálat árát nem tartalmazza.
   17 000
   STD szűrőcsomag (5-ös panel: Trichomonas v., Chlamydia t., N. gonorrhoeae, Mycoplasma g., Ureaplasma u.)
   Szakorvosi vizsgálat árát nem tartalmazza.
   20 000
   STD szűrőcsomag (6-os panel: Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Neisseria, Gardnerella, Atopobium)
   Szakorvosi vizsgálat árát nem tartalmazza.
   25 000
   STD szűrőcsomag (10-ös panel: Trichomonas v., Chlamydia t., N. gonorrhoeae, Mycoplasma g., Mycoplasma H., Ureaplasma u., Ureaplasma p., Herpes Simplex I/II, Treponema P.)
   Szakorvosi vizsgálat árát nem tartalmazza.
   30 000
   PrenaGenetics Origin395 000

   Időpontfoglalás

   Dr. Romics Miklós, Urológus, Urológia, Ultrahang, Prosztata vizsgálat, Vizelettartási probléma, Felfázás, Inkontinencia, PCOS, Merevedési zavar

   Dr. Romics Miklós

   UROLÓGUS

   Z

   Urológiai vizsgálat, ultrahanggal

   Z

   STD szűrés

   Dr. Balogh Sára, szülész-nőgyógyász, nőgyógyászat, terhesgondozás, nőgyógyászati vizsgálatok, nőgyógyászati szűrések, HPV oltás, STD szűrés

   Dr. Balogh Sára

   SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ

   Dr. Hoffman Eszter, szülész-nőgyógyász, nőgyógyászat, terhesgondozás, nőgyógyászati vizsgálatok, nőgyógyászati szűrések, HPV oltás, STD szűrés

   Dr. Hoffmann Eszter

   SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ

   Dr. Kovács Bence Géza, szülész-nőgyógyász, nőgyógyászat, terhesgondozás, nőgyógyászati vizsgálatok, nőgyógyászati szűrések, HPV oltás, STD szűrés

   Dr. Kovács Bence Géza

   SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ

   Dr. Kovács Attila Csaba

   Dr. Kovács Attila Csaba

   SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ

   Magánrendelő elérhetősége

   Cím

   1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 1.

   27-es kapucsengő

   Hívj minket telefonon

   +36 70 616 9690

   Legyünk barátok

   Kövess minket Instagramon