Dr. Romics Miklós, PhD

UROLÓGUS, EGYETEMI TANÁRSEGÉD

“Már az egyetemi éveim során is az urológiai érdekelt a legjobban”

Dr. Romics Miklós, Urológus, Urológia, Ultrahang, Prosztata vizsgálat, Vizelettartási probléma, Felfázás, Inkontinencia, PCOS, Merevedési zavar

BEMUTATKOZÁS

1987-ben, Nyugat-Németországban születtem. Egyetemi tanulmányaim alatt Ausztriában, Skóciában és az Egyesült Államokban is ösztöndíjas tanulmányutakon vehettem részt, és már akkor  is az urológiai érdekelt a legjobban.

A diplomám megszerzését követően a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján kezdtem dolgozni, ahol 2018-ban urológus szakorvosi vizsgát tettem, majd egyetemi tanársegéddé neveztek ki. Eleinte az onkológia foglalkoztatott, később mégis a funkcionális urológia lett az érdeklődési és kutatási területem: a vizelettartási és ürítési panaszok, az ideggyógyászati betegségek mellett megjelenő vizelési problémák, hüvelyi előboltosulások és számos egyéb, komplex urológiai kórállapot kivizsgálását és menedzsmentjét végzem klinikai és privát betegellátói környezetben.

Klinikai feladataim mellett szívesen foglalkozom kutatással is: jelenleg PhD tézisem befejezésén dolgozom (mely a vizelet inkontinencia kezelésének modern metódusait tárgyalja), 50 előadás és 28 – angol, magyar, vagy német – tudományos cikk szerzője, vagy társszerzője vagyok. Emellett tagja vagyok több tudományos társaságnak (mint az Európai Urológus Társaság, vagy a Nemzetközi Kontinencia Társaság), és munkacsoportnak, és alapító tagja vagyok a Semmelweis Egyetem Kismedence Munkacsoportjának, valamint a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaságnak is.

A Moszkva tér Medical Centerben általános urológiai kivizsgálás és tanácsadás mellett ultrahang diagnosztikát, prosztatarák-szűrést, valamint akaratlan vizeletvesztéses panaszok vizsgálatát és menedzsmentjét végzem.

Tanulmányok

  • Semmelweis Egyetem
  • Ösztöndíjasként az USA-ban, Skóciában ls Ausztriában tanult

Szakmai érdekességek

Érték

Specializáció

Z

Urológia

Általános kivizsgálás, kezelés, tanácsadás, ultrahang.

Z

Prosztatarák-szűrés

Rosszindulatú daganatok diagnosztizálása.

Z

Vizelet inkontinencia

Vizelattartási panaszok kivizsgálása, kezelése.

Z

STD szűrés férfiaknak

Életképek

Galéria

Pácienseinktől

Vélemények

 

Az Ön értékelése Dr. Romics Miklós doktor úrról

Gyors

Időpontfoglalás