Lézeres kezelések

Amennyiben szeretnénk a bőrünk öregedését megállítani, ismét üdítően szeretnénk kinézni és szeretnénk a bőrünknek megadni a kényeztetést, biztonságos és gyors megoldásokkal élhetünk.

Esztétikai beavatkozások során, hegek elhalványítása, esetleg jóindulatú növedékek- vagy anyajegyek lézeres eltávolítása mellett is dönthetünk. Ha rossz helyen találhatóak vagy olyan helyen vannak testünkön, ami számunkra zavaró és önbizalomhiányt okoz, érdemes a beavatkozás mellett dönteni.

 

Milyen lézeres kezeléseket végzünk?

E

Esztétikailag zavaró növedékek, fibromák, seborrhoeás keratosisok eltávolítása helyi érzéstelenítéssel

E

Érbetegségek és éreredetű elváltozások kezelése

E

Kozmetológiai lézer- és egyéb kezelések

 

Lézersebészeti megoldások

A bőrgyógyászatban alkalmazott lézersebészeti technikák egyre nélkülözhetetlenebbé válnak az esztétikai és orvosi kezelések terén. A folyamatos technológiai fejlődés elősegíti a precízebb és biztonságosabb beavatkozásokat a bőrproblémák kezelésében. A leggyakoribb eljárások közé tartozik az anyajegyek lézeres eltávolítása, mely minimális hegesedést garantál, a vírusos szemölcsök hatékony és gyors eltávolítása, valamint a körömbenövés lézeres kezelése, ami fájdalommentes megoldást kínál. Emellett a bőrkinövések, mint például a fibrómák és futószemölcsök, valamint az érgomolyagok eltávolítása is egyre elterjedtebbé válik, mivel ezek a beavatkozások minimális sebészeti beavatkozást igényelnek és gyorsabb gyógyulást eredményeznek.  

Milyen lézersebészeti műtéteket végzünk?

× anyajegy lézeres eltávolítása
× vírusos szemölcs eltávolítása
× körömbenövés lézeres kezelése
× bőrkinövések (pl. fibrómák, futószemölcsök) eltávolítása
× érgomolyagok eltávolítása

Miért válassza a lézersebészetet?

× a lézeres eltávolítás sokkal kevésbé invazív eljárás, mint mondjuk a sebészeti kimetszés vagy fagyasztás
× a lézerfény pontosan ott dolgozik, ahol az elváltozás található, ezért az egészséges területek nem sérülnek
× mivel nincs vágás vagy metszés, maga a lézeres kezelés a bőrfelületen történik, ezért kisebb a fertőzés veszély és sokkal gyorsabb a gyógyulási idő
×  sokkal kisebb hegek maradnak
×  a kezelt területen a seb kezelése egyszerű
×  a beavatkozás teljesen fájdalommentes és vérzéssel sem jár

Milyen típusú anyajegyek kezelhetőek lézerrel?

Minden esetben alapos bőrgyógyászati vizsgálat után dönti el az orvos, hogy az adott bőrelváltozás lézeresen eltávolítható-e vagy sem.  Anyajegyek esetén azok, amelyekről vizsgálat során megállapította a szakorvos, hogy nem rosszindulatúak, eltávolíthatóak lézeres eljárással. Amennyiben korábban járt bőrgyógyásznál, kérjük a lézersebész kollégának a vizsgálaton készült iratokat bemutatni. A diagnózis ebben az esetben 6 hónapnál nem lehet régebbi.

Amennyiben felmerül a gyanú, hogy érdemes az anyajegyből szövettani vizsgálatot venni, abban az esetben a hagyományos sebészeti eltávolítás javasolt, hogy mintát lehessen venni. Mintavételre abban az esetben van szükség, ha az anyajegy mérete, alakja vagy színe az elmúlt időszakban változott. A pigmentált anyajegyek lézeres eltávolítása nem alkalmazható.  

 

Bőrnövedékek lézeres kezelése

Az esztétikailag zavaró vagy egészségügyi problémát okozó bőrnövedékek eltávolítása modern és biztonságos eljárásokkal egyre könnyedebbé vált. A bőrgyógyászati beavatkozások nem csupán az esztétikai megjelenést javítják, hanem kiemelkedő fontossággal bírnak az egészséges bőr fenntartásában és a lehetséges komplikációk megelőzésében.

Miért érdemes a lézeres eljárást választani a bőrnövedékek eltávolítására?

E

Esztétikai előnyök miatt

A bőrnövedékek, különösen az arcon vagy más jól látható területeken, gyakran esztétikailag zavaróak lehetnek. Az eltávolításuk javíthatja az egyén megjelenését, növelve ezzel az önbizalmat és a pozitív énképet.

E

Egészségmegőrzés

Bizonyos bőrnövedékek rosszindulatúvá válhatnak, különösen, ha a változásokat figyelmen kívül hagyják vagy nem időben észlelik. Az eltávolítás lehetőséget nyújt az orvosnak a potenciális kóros elváltozások értékelésére és a szükséges intézkedések megtételére a betegség megelőzése vagy korai kezelése érdekében.

E

Kellemetlenség és fájdalom enyhítése

Néhány bőrnövedék, például daganatok, fibromák vagy kásadaganatok, fájdalmat vagy kellemetlenséget okozhatnak. Az eltávolításukkal a beteg megkönnyebbülést érezhet és megszabadulhat a kellemetlen tünetektől.

E

Megelőző intézkedés

Az eltávolítás segíthet megelőzni a bőrnövedékek esetleges irritációját, sérülését vagy fertőzését, különösen azok esetében, amelyek folyamatosan dörzsölődnek ruházat vagy ékszerek által.

E

Szövődmények elkerülése

A kisebb bőrnövedékek eltávolítása megakadályozhatja azok esetleges sérülését vagy szövődményeit, például gyulladást vagy vérzést.

Miért hatékony a lézeres kezelés a bőrnövedékek esetében?

Lézeres bőrnövedék eltávolítás azért hatékony, mert precízen és kiszámíthatóan célozza meg a kezelendő bőrfelületet, minimalizálva a környező szövetek sérülését. A lézeres technológia során hőenergia segítségével párologtatja el a bőrnövedékeket, így  csökken a kellemetlen és feleslegesen nagy beavatkozások száma, kisebb hegesedéssel jár és gyorsabb felépüléssel ehet számolni. A gyors és hatékony kezelések akár egy kezelés alatt is elvégezhetők, minimalizálva a páciens időigényét. A lézer alkalmazása számos bőrnövedék típusára kiterjed, beleértve a szemölcsöket, fibromákat és seborrheas keratosisokat. A minimális fizikai érintkezés és a fájdalomcsillapítás lehetősége tovább növeli a kezelés kényelmét és elősegíti a gyors gyógyulást.

Milyen típusú bőrnövedékek kezelhetők a lézeres eljárással?

 • Szemölcsök: A humán papillomavírus (HPV) által okozott szemölcsök, beleértve a közönséges és nemi szemölcsöket is, lézerrel eltávolíthatók.
 • Fibrómák: Jóindulatú, puha kötőszöveti növedékek, amelyek bőrszínűek vagy barnásak lehetnek, lézeres kezeléssel eltávolíthatók.
 • Lipómák: A zsírszövetből eredő jóindulatú daganatok, amelyek lézerrel történő eltávolításával javítható az elváltozás esztétikája.
 • Kásadaganatok (Atheroma): A faggyúmirigyek elzáródása által kialakuló jóindulatú daganatok, amelyek lézerrel történő eltávolítása esztétikai okokból vagy gyulladás megelőzése érdekében történhet.
 • Angiomák: A bőr alatti hajszálerek okozta vörös vagy lila foltok, amelyek lézeres kezeléssel hatékonyan eltávolíthatók.
 • Aktinikus keratózis: A fénykárosodás következtében kialakuló, érdes felszínű bőrelváltozások, amelyeket lézerrel kezelhetnek az esztétikai javulás és a lehetséges rosszindulatúság kockázatának csökkentése érdekében.

Mennyire fájdalmas a lézeres bőrnövedék eltávolítás?

A kezelés területét általában helyi érzéstelenítő krémmel vagy injekcióval érzéstelenítik, hogy tovább csökkentsék a fájdalmat. A lézeres bőrnövedék eltávolítás általában minimális fájdalommal jár, és sok beteg számára kellemesebb alternatívát kínál a hagyományos sebészeti beavatkozásokhoz képest. Az eljárás során a lézerfényt irányítják a bőrnövedékre, és a lézer hatása alatt történő kezelés általában érezhetetlen vagy csak enyhe kellemetlenséget okoz. 

Fontos megjegyezni, hogy az egyéni fájdalomérzet változhat és az eljárás típusa, a bőrnövedék mérete és az érzékenység mind befolyásolhatják azt, hogy mennyire érzékelik a fájdalmat. Azonban általánosságban elmondható, hogy a lézeres bőrnövedék eltávolítás kevésbé fájdalmas, mint a hagyományos sebészeti eljárások, és a páciensek gyakran gyorsan visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez a kezelés után.

 

Intimlézeres kezelés

Milyen problémák kezelésére jó az intimlézeres kezelés?

 • Hüvelyszárazság kezelése: A lézerstimuláció fokozza a hüvelyi nyálkahártya rugalmasságát és vérellátását, így javítva a természetes nedvességet. Ezáltal megszünteti a hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit és lehetőséget ad kiegyensúlyozott és harmonikus életvitelre. 
 • Hüvelyszűkítés: A lézer által előidézett mikrosérülések serkentik a hüvelyi szövetek természetes gyógyulási folyamatát, növelik a kollagéntermelést, és javítják a rugalmasságot és feszességet, így megszüntetik a hüvelyfal sorvadását.
 • Intim megfiatalodás: A lézeres kezelések segítenek megfiatalítani a kitágult és elgyengült hüvelyfalat, elősegítve annak visszanyerését eredeti állapotába.
 • Intim megszépülés: A lézer segítségével megszünteti a külső intim területek rugalmatlanságát, elszíneződését és pigmentálódását, hozzájárulva ezáltal az intim terület esztétikai javításához.
 • Inkontinencia kezelése: Az intim lézerterápia megerősíti a hüvelyi izmokat, támogatva ezzel a húgyhólyagot, és csökkentve a stressz-inkontinencia tüneteit, így hatékonyan kezelve a vizelettartási problémákat.
 • Méhsüllyedés kezelése: Az intim lézeres kezelés fokozza a hüvelyi szövetek rugalmasságát és feszességét, támogatva a méh tartó- és támaszfunkcióját, így hatékonyan kezelve a méhsüllyedést.
 • Végbélsérv és hólyagsérv kezelése: A lézerfény hőenergiája serkenti a szövetek rugalmasságát, aktiválja a kollagéntermelést, segítve a végbélsérv és hólyagsérv kezelését, valamint megelőzését.

Az intim lézeres kezelés menete

Az intimlézeres kezelés egy átfogó folyamat, mely magában foglalja az előzetes vizsgálatokat és a lézeres beavatkozást. A kezelés kezdetén szakemberünk részletes konzultációt tart a pácienssel és vizsgálatot, ahol megbeszélik az egyéni igényeket és elvárásokat. Ezt követően nőgyógyász szakorvosunk által végzett alapos vizsgálatok során értékeljük a beteg aktuális állapotát, figyelembe véve az esetleges egészségügyi problémákat és egyedi jellemzőket. A kezelés előtt részletes tájékoztatást kap a lézeres beavatkozásról, az elvárt eredményekről és az esetleges mellékhatásokról.

Maga a lézeres kezelés során a orvosunk speciális lézerberendezéssel célzottan irányítja a lézerfényt az érintett területekre. A lézerfény serkenti a kollagéntermelést és mikrosérüléseket idéz elő a meghatározott területeken, ezzel ösztönözve a szövetek regenerálódását és feszességének növekedését. A folyamat fájdalommentes és gyakran nincs szükség hosszú utókezelésre. A kezelés maximum 20-25 percet vesz igénybe és semmiféle előkészületet nem igényel, a kezelés után azonnal visszatérhet hétköznapi tevékenységéhez.

Fontos kiemelni, hogy minden egyes lépés során a páciens kényelme és biztonsága kiemelt szerepet kap a kezelés teljes folyamatában.

Intimlézer után mire kell figyelni?

 • Fontos, hogy a szexuális életet 5-7 napig mellőzzük.
 • Meleg fürdőt, szaunát kerülni kell legalább 7 napig.
 • Az ajkakon végzett beavatkozás után kerülni kell a napozást ugyancsak 1 hétig.
 • Tampon használata nem ajánlott a gyógyulási időszak során.

További fontos információk az intimlézerrel kapcsolatban

 • A lézeres kezelés hatása fél év, egy évig tart, így érdemes a kezelést követően évi egyszer emlékeztető beavatkozást végezni.
 • A kezelés alatt több probléma egyszerre kezelve lesz, így nem kell külön-külön ezekkel foglalkoznia.
 • A termékenységre nincs hatással
 • Fogamzásgátlást sem befolyásolja
 • Terhesség alatt vagy közvetlenül szülés után nem ajánlott a kezelés.
 • Minden esetben előzetes konzulátció szükséges.

Menniybe kerül az intimlézeres kezelés?

A 2 alkalomból álló kezelés 200 000 Ft, ami tartalmazza a konzultáció és a lézeres kezelés díját.

A lézeres beavatkozáshoz szükség van 1 évnél nem régebbi rákszűrésre. Kérjük ezt hozza magával minden esetben! Ebben az esetben nincs semmiféle plusz költsége a kezelésnek.

Amennyiben nincs rákszűrése a páciensnek, helyben megcsinálja orvosunk a konzultáció alkalmával és a kenetet a laborba küldi. Csakis az eredmény megérkezése után és kiértékelést követően lehetséges a lézeres beavatkozás. Ekkor a konzultáció és rákszűrés díját ki kell fizetni az első találkozáskor, a lézeres kezelés alkalmával azonban a konzultáció díja levonódik végösszegből. Ebben az esetben csak a rákszűrés elkészítése jelent plusz költséget.

 

Benőtt köröm kezelése lézerrel

Benőtt köröm kialakulása

Kialakulásának egyrészt az öröklötten szélesebb köröm, másrészt  ha külső hatás is növeli a bőr irritációjának kialakulását. Olyan állapotot jelent, amikor a körömlemez széle a körömágyba nő, ami így gyakran fájdalmas irritációt és gyulladást okoz. A leggyakoribb okok közé tartozik a helytelenül vágott köröm vagy amikor a szélek túl közel kerülnek a bőrhöz, és ezáltal hajlamosabbá válik a becsípődésre. Ezenkívül ha a cipő szűk vagy sokszor hord valaki magas sarkút, ugyancsak növelheti a benőtt köröm kialakulásának kockázatát, mivel a köröm terhelése és a láb ujjainak összepréselése tovább fokozza az irritációt. Az anatómiai tényezők, például az ujjak deformitása vagy egyenetlen körömágy is hozzájárulhat a probléma kialakulásához.

Benőtt köröm tünetei

Fájdalom és Diszkomfort: A benőtt köröm gyakran fájdalmat okoz a körömágyban és az azt körülvevő területen. A fájdalom lehet állandó vagy csak bizonyos mozdulatok, például a cipő viselése vagy a lábujjra való lépés során jelentkező.

Vörösség és Gyulladás: Az irritáció miatt a körömágy és a köröm környékén gyulladás és vörösség alakulhat ki. Ez egyértelmű jele annak, hogy a köröm be van szorulva és nyomást gyakorol a bőrre.

Duzzanat: A benőtt köröm területén duzzanat is kialakulhat, ami további diszkomfortot okozhat.

Gyakori Fertőzések: A benőtt köröm területén könnyen kialakulhatnak fertőzések, különösen akkor, ha a körömágyban lévő sérülések vagy repedések megfertőződnek.

Gyakori Fájdalmas Szövetek: Ha a köröm széle sérül, az a környező szövetekbe benyomódhat, létrehozva egy éles vagy fájdalmas érzést.

A benőtt köröm kezelése

Az orvos először megvizsgálja a lábujjat és a benőtt köröm területét. A pontos diagnózis felállítása érdekében az orvosnak meg kell határoznia, hogy valóban benőtt körömről van-e szó, és értékelnie kell az állapot súlyosságát. Amennyiben erős gyulladás alakult ki a területen, antibiotikumos kezelést is előírhat az orvos, azonban ez csak tüneti kezelése a problémának, minden féle képpen a köröm területén szükséges a korrekció a hosszú távú gyógyulás érdekében.

A vizsgálat után a páciensnek lehetősége van akár azonnal elvégeztetni a beavatkozást, vagy másik időpontban kérni a lézeres kezelést. 

Mielőtt a lézeres kezelés megkezdődne, az orvos általában érzéstelenítést alkalmaz a kezelendő területen, így telejsen fájdalommentes lesz a beavatkozás. Amennyiben érzékeny valamilyen anyagra, jelezze orvosunknak, hogy a megfelelő fájdalomcsillapítót és gyógyszereket kaphassa meg. 

A lézerfény használata során az orvos célzottan irányítja a lézert a benőtt köröm területére. A lézer  célzottan kezeli a körömágyat és a körömlemezt, anélkül, hogy károsítaná a környező szöveteket. A beavatkozás során a krömtermelő zóna sejtjeit távolítja el szakorvosunk, így keskenyebb köröm fog növekedni a lábujjon. 

A beavatkozás után fertőtlenítés és kötözés történik, majd az orvos részletesen elmagyarázza a műtét utáni teendőket. Amennyiben gyulladás alakult ki a lábujjon, fontos a gyógyszeres kezelés is a teljes gyógyulás és komplikációk elkerülése érdekében.

A gyógyulás általában 10-14 napot vehet igénybe, ami után teljesen megszűnik a gyulladás és az irritáció. 

Miért döntsön lézeres beavatkozás mellett, ha körömbenövése van?

Minimális hegesedés: Minimális invazivitással jár, mivel nincs se vágás, se varrás az adott területen. A lézerrel kezelt területeken kisebb, kevesebb heg marad, kevésbé lesz látható, így hosszú távon sokkal esztétikusabb.

Gyorsabb gyógyulás: A lézer segíthet a sejtek gyorsabb regenerálódásában, így rövidebb lehet a lábadozási idő és hamarabb térhetünk vissza a mindennapi tevékenységeinkhez.

Kisebb beavatkozás: A lézeres kezelés során nincs szükség nagy metszésekre vagy bemetszésekre. Ez kevesebb sérülést jelent az adott területen és gyorsabb gyógyulást.

Célzott kezelési lehetőség: A lézer pontosan célozható a benőtt köröm területére, beleértve a körömtermelő zónát is, ezáltal hatékonyabb kezelést tesz lehetővé. A kezelt területen kívül nem roncsolódnak a szövetek, ami miatt precíz munkát tud végezni az orvos.

Kevesebb fájdalom: A lézeres kezelés kevésbé fájdalmas lehet, ezért sok esetben elkerülhető az erős érzéstelenítő használata. Ez növelheti a kényelmet a beavatkozás során.

Kényelmes és gyors eljárás: A lézeres beavatkozások gyorsan elvégezhetők, így a páciensek gyorsabban visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

Hosszú távú eredmények: A lézeres kezelés célzottan kezeli a benőtt köröm problémát, így hosszú távú eredményeket érhetünk el a visszatérő problémák csökkentése szempontjából. A kezelések nagyon kevés százalékában fordul ismét elő krömbenövés. 

 

Áraink

Intimlézer (2 alkalom)200 000
Bőrfelszíni növedékek / vírusos szemölcs / fibróma eltávolítása lézerrel (Az ár tartalmazza a konzultáció, műtét, kontrollvizsgálat díját is)
1-3 db35 000
4-6 db45 000
6-10 db50 000
11-20 db55 000
20 db-tól70 000
30 felettegyedi ár, megbeszélés alapján
Anyajegy eltávolítás 1db (bőrgyógyászati szakember által megvizsgált, bizonyítottan jóindulatú, lelet bemutatása szükséges erről)65 000
 

Időpontfoglalás

Dr. Sas Andrea, bőrgyógyászat, nemigyógyászat, kozmetológus, esztétikai bőrgyógyászat, lézeres kisműtétek, hialuronos feltöltés, botox kezelés

Dr. Mikó Zsuzsanna

PLASZTIKAI SEBÉSZ, ESZTÉTIKAI SZAKORVOS

Z

Bőrsebészet

Z

Kisebb sebészeti eljárások

Z

Intimplasztika

Z

Alsóvégtagi visszértágulatok injekciós eltűntetése

Z

Kóros hegek (keloid) injekciós kezelése

Z

Injekciós zsírbontó kezelések, cellulit kezelés

Z

Arcfiatalítás kozmetikai beavatkozással (Hyaluron, B0T0X, felszívódó szálas „thread lifting” arc-, áll-, nyakkezelések)

Dr. Balogh Sára, szülész-nőgyógyász, nőgyógyászat, terhesgondozás, nőgyógyászati vizsgálatok, nőgyógyászati szűrések, HPV oltás, STD szűrés

Dr. Balogh Sára

Szülész-nőgyógyász, lézerspecialista

Z

Intim lézer (2 alkalom)

Magánrendelő elérhetősége

Cím

1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 1.

27-es kapucsengő

Hívj minket telefonon

+36 70 616 9690

Legyünk barátok

Kövess minket Instagramon