Plasztikai sebészet

Szolgáltatásaink sokrétűsége lehetővé teszi, hogy minden páciensünk számára személyre szabott megoldást nyújtsunk sebészeti beavatkozásaink során.
Arcfiatalítás terén különböző eljárásokat kínálunk, amelyek segítenek csökkenteni a ráncokat, feszesíteni a bőrt, és visszaadni az arc fiatalos, friss megjelenését. Bőrproblémák, például anyajegyek, fibrómák, szemölcsök, jó- és rosszindulatú bőrdaganatok esetén széles körű kezeléseket, diagnosztikai lehetőséget és terápiákat alkalmazunk, hogy visszaállítsuk a bőr egészségét és szépségét. Emellett olyan esetekben is segítséget nyújtunk, amikor baleset vagy sérülés következtében a bőr vagy az arc sérült, és rehabilitációra van szükség.

Plasztikai sebészeti beavatkozások a rendelőben

Bőrsebészet

 • Bőrelváltozások (anyajegyek, fibrómák, szemölcsök, jó- és rosszindulatú bőrdaganatok) eltávolítása, szövettani vizsgálattal (kimetszés, sz.e. lokális lebenyplasztika, bőrátültetés)
 • Baleset, égés utáni hegek, kóros hegek (keloid) plasztikája

  Arcon és fejen végzett beavatkozások

  • Szemhéjplasztika
  • Szemöldökemelés
  • Saját zsír töltése arcba

   Szemhéjplasztika

   Milyen problémákra nyújthat megoldást a szemhéjplasztika?

   Számos esztétikai és funkcionális problémára nyújthat megoldást:

    • Szemhéj megereszkedése: Az idő előrehaladtával a bőr elveszíti rugalmasságát, és a szemhéjak is megereszkedhetnek, ami a szem körüli terület fáradt megjelenését eredményezheti.
    • Túlzott bőrfelület a szemhéjakon: Sok embert érint az alsó vagy a felső szemhéj megnövekedett bőrfelülete, ami nemcsak esztétikai problémát okozhat, hanem látási nehézségeket is eredményezhet. 
    • Szem alatti táskák és sötét karikák: A szemhéjplasztika segíthet csökkenteni a szem alatti táskákat és sötét karikákat, amelyek gyakran az alváshiány, a stressz vagy a genetikai tényezők következtében alakulnak ki. Az eljárás során eltávolítják vagy átrendezik a zsírpárnákat és a bőrt a szemhéjak alatt, javítva a szem körüli bőr frissebb megjelenését.
    • Látásproblémák: A súlyosan megereszkedett vagy túlzottan lógó szemhéjak a látásproblémákhoz vezethetnek, például a látótér szűküléséhez vagy a látás homályosodásához. A szemhéjplasztika lehetővé teszi a szemhéjak megemelését és korrigálását, javítva ezzel a látást és a látással kapcsolatos kellemetlenségeket.
    • Általános megjelenési javítás: A szemhéjplasztika nemcsak funkcionális problémákra nyújthat megoldást, hanem az arc általános megjelenésének javítására is. A fiatalosabb, feszesebb szemhéjak segíthetnek frissebb és üdébb megjelenést biztosítani.

   Mi a legnagyobb előnye a szemhéjplasztikának?

   Tartós eredmények: A szemhéjplasztika általában tartós megoldást nyújt azoknak, akik fiatalosabb és frissebb megjelenést keresnek a szemkörnyékük számára. A beavatkozás által elérhető eredmények hosszú távon fenntarthatóak, így hosszú távú megoldást kínálnak az öregedés jeleinek kezelésére.

   Gyors gyógyulás: Bár minden páciens gyógyulási ideje eltérő lehet, általában a szemhéjplasztika utáni gyógyulási folyamat viszonylag gyors és hatékony. A betegek általában néhány hét alatt folytathatják korábbi tevékenységeiket és visszatérhetnek mindennapi rutinjukhoz.

   Személyre szabott megoldások: Minden páciens egyedi igényekkel és elvárásokkal rendelkezik a konzultációra. A plasztikai sebész a lehető legtermészetesebb hatás elérésére fog törekedni, így közös megegyezéssel olyan beavatkozási terv fog születni, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el minden egyes esetben.

   Az önbizalom növekedése: A szemhéjplasztika során elért megújult megjelenés gyakran jelentős önbizalomnövekedéssel jár. Az elégedettség a külső megjelenéssel hozzájárulhat az általános jóléthez és az önbizalom fokozódásához, ami pozitív hatással lehet az élet minden területére.

   Szemhéjplasztika típusai

    • Felső szemhéjplasztika: Ez a beavatkozás a felső szemhéjak kialakítására vagy korrigálására szolgál. Általában akkor végezzük, ha a felső szemhéjak lógóak vagy erősen megereszkedtek, ami korosztályos változások vagy genetikai tényezők miatt következhet be. A műtét során a felesleges bőrt és zsírt eltávolítják, így fiatalabb, frissebb megjelenést biztosítva az arc számára.
    • Alsó szemhéjplasztika: Ez a beavatkozás az alsó szemhéjak kialakítására vagy korrigálására irányul. Általában az alsó szemhéjak alatt lévő duzzanatok, táskák vagy megereszkedett bőr kezelésére használják. A műtét során lehet eltávolítani a felesleges bőrt, zsírt, és néha az izmokat is korrigálják, hogy javítsák az arc fiatalos megjelenését.

   Rendelőnkben csak a felső szemhéjplasztikai beavatkozás érhető el.

   Milyen teendők vannak a műtét előtt?

   Az első lépés a szemhéjplasztika folyamatában egy részletes konzultáció a plasztikai sebésszel. Ezen az ülésen lehetősége van elmondani az elvárásait, valamint megismerheti a lehetséges eredményeket és megértheti a műtét teljes folyamatát, beleértve a lehetséges szövődményeket is.

   A konzultációt követően egy menetrend és terv készül, ami a műtét előtti felkészülést segíti és a műtétig kötelezően elvégzendő vizsgálatokat és előírásokat foglalja magában. A szakorvos laborvizsgálatot fog kérni, annak érdekében, hogy kizárja az esetleges egészségügyi kockázatokat és allergiákat, melyek befolyásolhatják a műtét sikeres végrehajtását és az utókezelést. Fontos, hogyha Ön valamilyen gyógyszert szed, erről tájékoztassa a plasztikai sebészt, aki szükség esetén megadja a szükséges útmutatásokat a továbbiakban.

   A műtét után elengedhetetlen néhány nap pihenés és a szemhéjak gyógyulásának szoros figyelemmel kísérése. Az utasítások szigorú betartása, a sikeres gyógyulás és a kívánt eredmény elérésének kulcsfontosságú eleme.

   A szemhéjplasztika menete

   Fontos hangsúlyozni, hogy minden szemhéjplasztika egyedi és az egyén sajátosságaitól függően tervezett beavatkozás. Azonban az eljárás általában a következő lépéseken megy keresztül:

   A kezdeti fázisaként helyi érzéstelenítés alkalmazása történik, hogy a szem körüli terület teljesen érzéstelenné váljon. Ez biztosítja a páciens kényelmét és a beavatkozás fájdalommentességét. Amint az érzéstelenítő hatni kezd, a plasztikai sebész apró metszéseket készít a szemhéjakon, legyen szó alsó vagy felső szemhéjplasztikáról. A cél minden esetben, hogy a heg később minél kevésbé legyen észrevehető és a természetes hatás ne sérüljön.

   Miután a metszéseket elvégezték, a sebész részletesen megvizsgálja a szemhéjakat, eltávolítva a felesleges bőrt, illetve szükség esetén a zsírpárnákat. Az eltávolított szövetek mennyisége attól függ, hogy az adott páciens esetében milyen korrekciókra van szükség a fiatalosabb és feszesebb megjelenés eléréséhez.

   A műtét utolsó fázisaként a sebész apró varratokat alkalmaz a vágások lezárására. Ezeket a varratokat olyan módon helyezi el, hogy minimálisra csökkentse a heg láthatóságát, és a gyógyulási folyamat gyors és hatékony legyen.

   Az egész eljárás általában 1-1,5 órát vesz igénybe, de ez az időtartam a beavatkozás bonyolultságától és a végzett korrekcióktól függően változhat. Fontos kiemelni, hogy minden egyes páciens egyedi anatómiáját és szükségleteit figyelembe véve tervezi meg a plasztikai sebész a beavatkozást, hogy az optimális eredményeket lehessen elérni.

   Mennyi ideig tart a műtét?

   A felső szemhéjplasztikai beavatkozás: 1-1,5 óra 

   Szemhéjplasztika utáni gyógyulás és regeneráció

   Ahogy a műtét során alkalmazott fájdalomcsillapítás elkezd elmúlni, természetes, hogy pár napig kisebb fájdalmat és a szem környékén feszülést érezhet a bemetszések területén. A szem környékén kékes-zöldes elszíneződés, duzzanat vagy rövid ideig ödéma is kialakulhat. 

   A műtétet követően figyelni kell arra, hogy ne hajoljon előre, hogy bevérzés ne lépjen föl. A varratszedésig felpolcot fejjel kell aludni, hogy a gyógyulás gyorsabb ütemben haladjon. A varratot az 5-7. napon távolítja el az orvos, amikor megvizsgálja a gyógyulási folyamat ütemét, a hegek állapotát és a páciens egészségét.

   A gyógyulás időszakára érdemes napszemüveggel védeni a napsugárzástól a kezelt területet és az orvos által ajánlott krémet vagy szemcseppet használni. A teljes gyógyulási időszak alatt tilos sminkelni és megerőltető mozgást végezni. Ezeket szép lassan, az orvosi előírásnak megfelelően lehet visszaépíteni a hétköznapokba. 

   Szemöldökemelés

   Milyen eljárásokkal lehet szemöldököt emelni?

   Sebészeti eljárással: A sebészeti homlokemelés (brow lift) általában a legátfogóbb megközelítés a szemöldökemeléshez. Ez egy invazív beavatkozás, amely során a plasztikai sebész bemetszést végez a homlok bőrében vagy a hajvonal mögött, hogy hozzáférjen a szükséges szövetekhez és izmokhoz. Ez lehetőséget ad arra, hogy az orvos pontosan formálja és emelje a szemöldököt, eltávolítva a felesleges bőrt és rögzítse a megfelelő pozícióba a megfeszített szöveteket.

   B0T0X injekcióval: Ez ugyan nem sebészeti eljárás, sokkal inkább a szemöldök körüli ráncok és barázdák csökkentésére alkalmaznak. A botox blokkolja az izmok összehúzódását, így simábbá téve a bőrt. Azonban a hatását tekintve mégis kifejthet megfelelő eljárással szemöldök emelést. Ez egy időleges megoldás, amelyet időnként meg kell ismételni a hatás fenntartása érdekében.

   Szálakkal (threading): Ez egy viszonylag újabb módszer a szemöldökemelésre. A bőr alá speciális szálakat helyeznek el, amelyeket aztán felfelé húznak, így emelve a szemöldököt és feszesítve a bőrt. Ez egy minimálisan invazív eljárás, amely általában gyorsabb gyógyulási idővel jár, mint a hagyományos sebészeti homlokemelés.

   Melyik a legmegfelelőbb eljárás?

   A legmegfelelőbb eljárás a szemöldökemelésre az egyén egyedi igényeitől, bőrtípusától, korától, egészségi állapotától és az elvárt eredményektől függ. Minden eljárásnak megvannak az előnyei és a korlátai. Az ideális megoldás kiválasztása személyre szabott konzultációt igényel egy tapasztalt plasztikai sebésszel.

   Általában a legmegfelelőbb eljárás kiválasztása során az alábbi tényezőket veszik figyelembe:

    • Bőrtípus és állapot: A páciens bőrtípusa és állapota befolyásolja, hogy melyik eljárás lehet a legjobb választás számára. Például, ha a bőr rugalmassága még jó, akkor egy kevésbé invazív eljárás, például a botox injekciók vagy a szálbeültetés lehet hatékonyabb.
    • Elvárt eredmények: Fontos megérteni, hogy mit várnak el az eljárás eredményeitől. Ha a szemöldök szignifikáns emelkedését vagy a homlok ráncainak jelentős csökkentését szeretnék elérni, akkor egy sebészeti homlokemelés lehet a legmegfelelőbb megoldás.
    • Egészségügyi állapot és egyéb tényezők: Az egészségügyi állapot, az esetleges egyéb orvosi problémák és az esetleges allergiák is befolyásolhatják az eljárás kiválasztását és a beavatkozás biztonságát.
    • Elérhető idő és költség: Az elérhető idő és a pénzügyi lehetőségek is szerepet játszhatnak abban, hogy melyik eljárást választja az egyén. Néhány eljárás időigényesebb és költségesebb lehet, mint mások.

   Meddig tart a szemöldökemelő beavatkozás hatása?

   A legmegfelelőbb eljárás a szemöldökemelésre az egyén egyedi igényeitől, bőrtípusától, korától, egészségi állapotától és az elvárt eredményektől függ. Minden eljárásnak megvannak az előnyei és a korlátai. Az ideális megoldás kiválasztása személyre szabott konzultációt igényel egy tapasztalt plasztikai sebésszel.

   Általában a legmegfelelőbb eljárás kiválasztása során az alábbi tényezőket veszik figyelembe:

    • Bőrtípus és állapot: A páciens bőrtípusa és állapota befolyásolja, hogy melyik eljárás lehet a legjobb választás számára. Például, ha a bőr rugalmassága még jó, akkor egy kevésbé invazív eljárás, például a botox injekciók vagy a szálbeültetés lehet hatékonyabb.
    • Elvárt eredmények: Fontos megérteni, hogy mit várnak el az eljárás eredményeitől. Ha a szemöldök szignifikáns emelkedését vagy a homlok ráncainak jelentős csökkentését szeretnék elérni, akkor egy sebészeti homlokemelés lehet a legmegfelelőbb megoldás.
    • Egészségügyi állapot és egyéb tényezők: Az egészségügyi állapot, az esetleges egyéb orvosi problémák és az esetleges allergiák is befolyásolhatják az eljárás kiválasztását és a beavatkozás biztonságát.
    • Elérhető idő és költség: Az elérhető idő és a pénzügyi lehetőségek is szerepet játszhatnak abban, hogy melyik eljárást választja az egyén. Néhány eljárás időigényesebb és költségesebb lehet, mint mások.

   Arcfeltöltés saját zsírral

   A beavatkozás menete

   Az arc feltöltése saját zsírral komplex eljárás, amely számos lépésből áll. A beavatkozás során az orvos először egy alapos konzultációt tart a pácienssel, ahol megbeszélik az elvárásokat, az esztétikai célokat, felmérésre kerül az egészségi állapot és a felmerülő kérdéseket is tisztázni tudják.

   Miután megegyeztek az eljárásról, következik az előkészítési szakasz. Ebben az szakaszban az orvos zsírt vesz le a páciens testének egy másik területéről, például a has vagy a comb területéről. Ez a lépés általában helyi érzéstelenítéssel történik, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a beavatkozás.

   A következő lépés a zsír feldolgozása. A kivont zsírsejteket speciális eljárásokkal megtisztítják és előkészítik az arcra való injektálásra.

   Az injektálási fázisban az orvos finom tűk segítségével injektálja a feldolgozott zsírt az arc különböző területeire. Az elhelyezési pontok az előzetes konzultáció során megtervezettek, és általában az arc központi részeire, az orcákra vagy az áll területére irányulnak. Mivel a következő hetekben a zsír egy része felszívódik, ezért a töltés során a kijelölt területkre nagyobb mennyiség kerül betöltésre.

   Miért döntsön emellett az eljárás mellett?

   • Természetes eredmény születik: A saját zsír használata az arc feltöltéséhez természetesebb eredményeket eredményezhet, mivel a zsírsejtek az emberi szervezetből származnak, így könnyebben illeszkedhetnek az arc szöveteibe, és természetes megjelenést biztosíthatnak.
   • Tartós végeredmény: A zsírátültetés hosszantartó eredményeket nyújthat, mivel a beinjektált zsírsejtek stabilizálódhatnak és beágyazódhatnak az arc szöveteibe, ami hosszú távú telítettséget és fiatalos megjelenést eredményezhet.
   • Elkerülhető az allergiás tünet: Mivel a saját zsírsejteket használják fel az eljárás során, minimalizálható az allergiás reakciók kockázata, amely gyakran előfordul más típusú töltőanyagokkal, például hyaluronsavval való töltés esetén.
   • Két eljárás történik egy időben: Az arc feltöltése saját zsírral lehetővé teszi egy másik testrész alakítását is, mivel a zsírátültetés előkészítése során zsírt vesznek le egy másik területről.
   • Hosszú távú megtakarítás: Míg az arc feltöltése saját zsírral kezdetben magasabb költséggel járhat, hosszú távon megtakaríthatás, mivel a tartósabb eredmények miatt ritkábban kell ismételni az eljárást.

   Bőrelváltozások eltávolítása

   Milyen bőrelváltozásokat lehet sebészeti úton eltávolítani?

   • Anyajegyek: Ezek pigmentált bőrelváltozások, amelyeket sebészeti úton lehet eltávolítani, ha esztétikai okokból vagy az egészségügyi kockázatok miatt szükséges. Minden esetben szakorvosi vizsgálattal kell összekötni az eltávolítást.
   • Fibrómák: Ezek jóindulatú, puha bőrkinövések, amelyeket sebészeti úton lehet eltávolítani, ha fájdalmasak, irritálóak vagy esztétikailag zavaróak.
   • Szemölcsök: Vírusos eredetű bőrelváltozások, amelyeket gyakran sebészeti úton távolítanak el, különösen akkor, ha nagyok vagy szövődményeket okoznak.
   • Jóindulatú bőrdaganatok: Például lipómák (zsírdaganatok), seborrheás keratózisok (barnás, dudoros bőrelváltozások), dermatofibromák stb., amelyeket sebészeti úton távolítanak el, ha tüneteket okoznak vagy zavaró helyen alakultak ki.
   • Rosszindulatú bőrdaganatok: Például bazálsejtes karcinóma, laphámsejtes karcinóma vagy melanóma, amelyeket sebészeti úton távolítanak el a betegség mértékétől és terjedésétől függően. A kimetszést követően minden esetben szövettani vizsgálatra küldi orvosunk a mintát.

   Áraink

   Konzultáció
   * Az orvosi konzultáció díja, amennyiben azt közvetlenül beavatkozás követi, nem kerül felszámításra.
   30 p20 000
   45p25 000
   Bőrsebészet (Az ár tartalmazza a konzultáció, műtét, szövettani vizsgálat, kontrollvizsgálatok, varratszedés díját is)
   Jóindulatú bőrelváltozások (pl. anyajegy, hemangióma, ateróma) eltávolítása a fej, nyak, dekoltázs területén
   1 db elváltozás:90 000
   minden további eltávolítás erről a területről:45 000
   Eltávolítás a test egyéb részéről
   1 db elváltozás:80 000
   minden további eltávolítás erről a területről:40 000
   Rosszindulatú bőrdaganatok (pl. bazalióma, spinalióma, melanóma) eltávolítása a fej, nyak, dekoltázs területén
   1 db elváltozás:95 000
   minden további eltávolítás erről a területről:50 000
   Eltávolítás a test egyéb részéről
   1 db elváltozás:85 000
   minden további eltávolítás erről a területről:45 000
   Bőr alatti elváltozások eltávolítása (pl. lipóma)
   1 db elváltozás:80 000
   minden további eltávolítás erről a területről:40 000
   Baleset, műtétek, égés utáni hegek, kóros hegek (keloid) plasztikája, nano fat kezelése helyi érzéstelenítésben90.000 Ft-tól
   Benőtt köröm műtét
   Egy oldali60 000
   Kettő oldal110 000
   Gyulladt atheroma, furunculus, carbunculus feltárása40 000
   Tályogfeltárás (egyszerű) helyi érzéstelenítéssel40 000
   Arcon, fejen végzett beavatkozások
   (Az ár tartalmazza a konzultáció, műtét, kontrollvizsgálat, varratszedés díját is)
   - szemhéjplasztika
   felső szemhéj350 000
   - szemöldökemelés290 000-től
   - saját zsír töltése arcba (nano fat transfer)
   egy régió290 000
   teljes arc450 000
   Szövettan15 000
   Varratszedés (más helyen elvégzett beavatkozásra vonatkozó díj)15 000
   A kezelések árai tájékoztató jellegűek, a vizit során pontosítjuk.

   Időpontfoglalás

   Szász Vivien, szonográfus, ultrahangos szakorvos, babamozi, genetikai ultrahang

   Dr. Mikó Zsuzsanna

   Plasztikai sebész

   Magánrendelő elérhetősége

   Cím

   1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 1.

   27-es kapucsengő

   Hívj minket telefonon

   +36 70 616 9690

   Legyünk barátok

   Kövess minket Instagramon